Knattetävlingar

För oss i Landskrona är det viktigt att alla knattar har möjlighet att utveckla sin golf i sin takt och få möjligheten att spela tillsammans med sina kompisar. För att göra detta möjligt deltager Landskrona GK i flera golfserier för knattar. Vi ser även till att det finns möjlighet att spela individuella tävlingar både på Landskrona och på andra banor. Nedan kan du läsa mer om de olika tävlingarna.

Lilla Landskrona Short Game

Knattetävling för nybörjarna på 50 m - banan. Man spelar på de nya hålen. Bilden ovan visar hål 1 på Lilla Landskrona Short Game. Tävlingen spelas samtidigt som Landskrona Short Game. Man behöver inte ha grönt kort för att deltaga. Spelformen är 6 hål poängbogey.

Det går med en markör i varje boll. Det är både en individuell tävling (en tjej- och en killklass) samt en lagtävling. Din träningsgrupp är ditt lag.

29/4 kl 16.00
27/5 kl 16.00
19/8 kl 16.00
26/8 kl 16.00
  9/9 kl 16.00
23/9 kl 16.00

Om ni har några frågor kontakta gärna:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se
  
 

Landskrona Short Game

Första tävlingen för våra knattar. Man behöver inte ha grönt kort för att deltaga. Spelformen är 6 hål poängbogey och spelas på vår korthålsbana.
Short Game som spelar på ordinarie greener på korthålsbanan.

Det går med en markör i varje boll. Det är både en individuell tävling (en tjej- och en killklass) samt en lagtävling. Din träningsgrupp är ditt lag.

Om man klarar 10 poäng eller mer på Stora Short Game, har man kvalat in och får spela i vårt lag på Lilla Bästbolligan.

29/4 kl 16.00
27/5 kl 16.00
19/8 kl 16.00
26/8 kl 16.00
  9/9 kl 16.00
23/9 kl 16.00

Om ni har några frågor kontakta:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se
  
 

KM Korthålsbana ÄR INSTÄLLT I ÅR DÅ RENOVERING AV KORTHÅLSBANAN SKER

KM för knattar spelas på korthålsbanaN. Spelformen är 18 hål slaggolf. De knattar som har fått inbjudan till stora eller lilla bästbolligan får en inbjudan via bokat.se där anmälan sker. Dock är det endast de 28 först anmälda som får spela. Först till kvarn... Det finns en tjej- och en killklass.
Alla spelare och markörer bjudes på korv och dryck.

Om ni har några frågor kontakta:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Lilla Bästbolligan

Seriespel för alla knattar som är födda 2005 eller senare. Ni spelar i tvåmanna lag och ni spelar 6 hål på korthålsbanor. I lagtävlingen finns det en tjej- och en killklass. Spelformen är poängbogey bästboll.
Det går en markör med i varje boll.

För att spela i Landskronas lag ska man antingen spelat på Lilla Bästbolligan och fått höga poäng (inbjudan till dessa spelare skickas ut) eller ha hcp mellan 49 och 53 eller ha tio poäng på en av omgångarna på Landskrona Short Game. Inbjudan till tävlingen kommer via www.bokat.se. Ni anmäler er via länken i denna email. Ssta anmälningsdag är tisdagen kl 18.00 innan tävlingsdagen.

Om ni har några frågor, kontakta gärna vår lagledare: Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Spelschema 2018                              Spelplats >Lilla                      Spelplats >Stora                                    

6 maj                                             LaGK kl13.00                        LaGK kl 13.05                                 

3 juni                                             LaGK kl13.00                        St Ibb

26 augusti                                      Söderåsen kl13.00                Söderåsen kl13.00       

9 september                                   Glumslöv                              Glumslöv   

23 september                                 Rya kl13.00                           Rya kl13.30

 

RESULTAT:  Omg 3 vanns av Landskrona som ställde upp med 3 lag och Rya´s- & Glumslövs lag lämnade återbud pga sjukdom.

Stora Bästbolligan

Seriespel för alla knattar som är födda 2005 eller senare och som har hcp 48 och lägre. Spelformen är 9 hål poängbogey 2-boll bästboll och tävlingen spelas på stora banan. I lagtävlingen är det en klass. Det går en markör med i varje boll.

Inbjudan till tävlingen kommer via www.bokat.se. Ni anmäler er via länken i denna email. Ssta anmälningsdag är tisdagen kl 18.00 innan tävlingsdagen.

Om ni har några frågor, kontakta gärna våra lagledare: Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Spelschema 2018                              Spelplats >Lilla                      Spelplats >Stora                                    

6 maj                                             LaGK kl13.00                        LaGK kl 13.05                                 

3 juni                                             LaGK kl13.00                        St Ibb

26 augusti                                      Söderåsen kl13.00                Söderåsen kl13.00       

9 september                                   Glumslöv                              Glumslöv   

23 september                                 Rya kl13.00                           Rya kl13.30

 

RESULTAT: Slutställning:
1. Landskrona GK 24p
2. Glumslövs GK 21p
3. Rya GK 18p
3. S:t Ibb GK 6p
5. Söderåsens GK 0p

 

Teen Cup

Teen CUP - är en av världens största golftävlingar för juniorer. Det är en breddtävling som börjar med klubbkval och avslutas med en riksfinal för de bästa golfspelarna i varje åldersklass. I yngsta klassen spelar de spelare som är födda 2005 eller senare. I tävlingsklassen spelar man 18 hål och man tävlar utan hcp (bruttotävling).

För er som tycker att det blir för långt att spela 18 hål kommer vi dels ha en tävlingsklass som spelas på Erikstorp 6 hål (spelas med hcp) och två klasser som spelar på korthålsbanan (18 hål resp 6 hål). Hör med din tränare vilken klass som är lämpligast för er.

Speldag:  26 juni 2018

Lilla Skåne Mästerskapet 2018

Lilla SM – Spelas den 6:e juli på Barsebäcks GCC, Litorina Course

Vänder sig till juniorer födda 2004 eller senare. Varje lag består av fyra spelare varav minst en av motsatt kön.

Tävlingen delas upp i två klasser (skulle färre än 5 lag vara anmälda i en klass, utgår klassen)
Klass hcp 0,0 – 18,4
Klass hcp 18,5 – 54,0Om ni har några frågor, kontakta gärna:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se
 

Vårcupen

Vårcupen spelas som poängbogey över 9 hål. Du spelar en gång/vecka 15-24. Jämna veckor på Hildesborg & udda veckor på Erikstorp. Det enda du måste göra är att gå in i shopen och betala 20kr, få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Varje vecka kommer det delas ut order of merit poäng så ju fler veckor du deltar desto större chans har du att vinna hela tävlingen.
För alla knattar och juniorer med hadicap 54 eller bättre  
 

Sommarlovscupen

Juniorer och knattar med officiellt hcp spelar 9 eller 18 hål slaggolf (väljer själv varje gång när man anmäler) & juniorer och knattar med hcp 37-54 spelar 9 hål slaggolf. Tävlingen spelas torsdagar under sommarlovet. Första omgång spelas 21/6 & sista 16/8 på Örestads GK (dock ej under sommarlägret v26 och under golfveckan v30) med första start 09.30 varje spelomgång.
Du måste minst ha spelat en omgång av Sommarlovscupen för att få anmäla dig till  avslutningstävlingen 16/8 på Örestads GK

Anmälan sker på Min golf eller på vår hemsida www.landskronagk.se under länken tävling senast klockan 9.00 dagen innan aktuell deltävling. Tävlingen lottas och du ser din starttid på Min Golf eller på juniortavlan i kansliet klockan 12.00 dagen innan tävling.  Varje deltävling kostar 20kr i startavgift och betalas i shopen senast 10 minuter innan din starttid där du också får ditt scorekort. Pris till omgånens vinnare i varje klass delas ut. Order of merit där man räknar sina fem bästa ronder finns också och prisutdelning för denna görs på Junioravslutningen i höst.


 

Höstcupen

Höstcupen spelas som en poängbogeytävling. Du spelar en gång/vecka 34-39. Jämna veckor på Erikstorp & udda veckor på Hildesborg. Det enda du måste göra är att gå in i shopen och betala 20kr få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Priser delas ut efter varje omgång. Pristagarna kan hämta ut sina priser i shopen efter det att resultatlistan är klar.


  
 

Matchligan

Matchligan görs om från 2018 och spelas som poängbogey under gruppspelet och övergår till matchspel från gruppfinaler till slutfinalen. Samtliga spelplatser och datum är bestämda.
Vänder sig till juniorer födda 2002 eller senare. Varje lag består av fyra spelare.
Spelas som gruppspel, gruppfinal, semifinal och finalspel.

Gruppspel
Deltagande lag delas upp i 4 st grupper med spel i 4 olika omgångar. Gruppspelet spelas som singel poängbogey där laget samanlagda poäng räknas ihop och redovisas i en serietabell. Efter omgång 4 finns det en en fullständig serietabell i resp grupp där lag placerade 1 till 4 går vidare till gruppfinal.

Gruppfinaler, slutfinal
Gruppvinnarna är arrangör av gruppfinalerna. Gruppfinaler och slutfinal spelas spelas över 9 hål match.Varje enskild match består av fyra singelmatcher med hcp.

Speldatum:
13/5 Ljunghusens GK Resultat: Lag 1 blev 2:a och lag 2 blev 8:a
16/6 Araslövs GK
14/7 Trelleborgs GK
5/8 Abbekås GK

Eventuellt finalspel 15/9 och 14/10