Landskrona Hickory Club

Välkommen till Landskrona Hickory Club!

Vi i Landskrona Hickory Club har som målsättning att vara en av Sveriges mest aktiva Hickorysektioner. Vi vill ge våra medlemmar möjligheten att spela golf så som det en gång begav sig. Spelet bedrivs med träskaftade klubbor från 1935 eller tidigare, i ursprungligt eller renoverat skick. I anslutning till Landskrona Golfklubb finns även Svenska Golfmuseet där ni kan hitta mycket trevlig information främst om golfens historia i Sverige, men även internationellt.

Spela Hickorygolf med oss?

Spel i Landskrona Hickoryclub är öppen för alla hickory- och golfhistoriskt intresserade spelare oberoende av var man idag har sitt golfklubbsmedlemsskap. Medlemsavgiften för medlemmar i LaGK 2019 är 250 kronor/år och berättigar till spel vid alla våra veckoträffar (20 tillfällen), deltagande i matchspelsmästerskap, KM (klubbmästerskap) och några andra aktiviteter vi arrangerar, typ vår populära fixardag. Nya hickoryspelare kan prova på 2 gånger innan medlemsavgift behöver betalas.

För spelare med medlemskap i andra golfklubbar än Landskrona GK erbjuder vi följande två alternativ 2019:

* Hickory Årsgreenfee à 1700:- vilken även ger automatiskt medlemskap i Landskrona Hickory Club och därigenom berättigar till spel i samtliga våra veckotävlingar utan att erlägga seperat greenfee, deltagande i KM inkl. greenfee, deltagande i några andra aktiviteter som vi arrangerar. Man får även rätten att delta i vårt matchspelsmästerskap, dock måste greenfee avgift lösas seperat för de ronder man spelar.

* Att endast delta i våra veckotävlingar. Då betalar man istället per veckotävling 150:- (Medlemmar i Ryas GK 125:-) vilket täcker greenfee för de 9 hålen samt tävlingsavgift. Ens resultat registreras dock inte i säsongstävlingarna, för detta krävs separat medlemskap i Landskrona Hickory Club och då erhålles också rätten att delta i KM likt vad som ingår i Hickory Årsgreenfee.

Veckoträffar

I år planerar vi spela måndagar (ännu ej bekräftat) med första start kl. 18:00. Första tillfället blir då den 23 april och sista omgången den 10 september (uppehåll golfveckan v.30). Vid veckoträffen spelar vi en 9-hålstävling, där vi växlar mellan att spela första samt sista nio hålen på vår hickorybana. Bansträckningen på Hildesborg är anpassad för Hickory, med eget scorekort. Vi spelar med Hcp avrundat till heltal och utan slope.

Tävlingar

Över hela säsongen spelas två skilda tävlingar (baserade på ens resultat från veckoträffarna):
* Grafton-pokalen som tillfaller den spelare som har lägst nettoscore från sina tio bästa veckoresultat.
* Ture Bruce-priset som tillfaller den spelare med lägst eclecticresultat (bästa resultat på varje hål från säsongen) minus officiellt hcp vid säsongsstarten.

Andra aktiviteter

* Hickoryverkstad - Söndagen den 24 mars 2019 13.00-16.00 arrangerar vi hickoryverkstad i Åke Iwars verkstad ute i Rönneberga. Där finns det möjlighet att få råd och hjälp med enklare renoveringen av sina klubbor. Mer detaljerad information kommer på vår facebook sida framöver.

* Informationsträff, startupp och prova på med 9-hålsrunda arrangeras lördagen den 13:e april. Mer detaljerad information kommer på vår facebook sida framöver.
Vi informerar även om hickorygolf, vilken utrustning som behövs och om sektionens planer för säsongen.

* Matchspelsmästerskap spelas med start i maj och final mot slutet av augusti.

* LANDSKRONA HICKORY CHALLENGE:
18 håls öppen inbjudningstävling som även är premiärtävlingen i Southern Hickory Tour (SHT) 2019 och spelas lördagen den 11:e maj med första start 9.30. Seperat inbjudan kommer.

* KM/Klubbmästerskap spelas den 28:e september i samband med säsongsavslutningen kl 11.00. Mästerskapet indelas i två klasser, Senior och Veteran. Guldmedalj för bästa bruttoresultat, silver för bästa nettoresultat i respektive klass.

* Hickoryavslutning Sker i samband med klubbmästerskapet lördagen den 28 september. Årsmöte & ärtsoppe kl. 11.30. KM första start kl. 13.00. Därefter middag, prisutdelning samt spännande Hickory Quiz på kvällen.

Prova på!
För den som vill känna hur det är att spela som Old Tom Morris gjorde går det att hyra klubbor för 100 kr/set i samband med deltagande i någon av våra veckoträffar. Första gången fritt! Kontakta någon av oss för mer info.

Välkomna!
Landskrona Hickory Club