Klubben

Vid Öresundskusten, med fascinerande utsikt över sundet och Ven, erbjuder Landskrona Golfklubb spel på två högklassiga banor. Detta tillsammans med vårt serviceutbud, gör att vi har de bästa förutsättningarna att skapa lyckade arrangemang för dig och dina gäster.
Erikstorpsbanan, byggd 1960, är en välkänd och uppskattad park- och seasidebana. Helt nya greenområden med spännande ondulerade greener invigdes 2008. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs och Rönneberga backar. Inne i Kungsgårdens park ligger två vackra hål, klubbhus, café och restaurang.

Den utbyggda Hildesborgsbanan nyöppnades 2011. Med nya hål, som sträcker sig uppåt Hildesborgsbackar, har par ändrats från 64 till 70. Utsikten från de nya hålen är hisnande, så om inte scoren skulle stämma kan man i alla fall njuta av de naturscenarier som erbjuds. Den nyöppnade banan har mottagits mycket positivt från såväl medlemmar som gäster.

Anläggningens kvaliteter uppskattas av många – både av amatörer och spelare på den nordiska proffstouren. Vi har fått förnyat förtroende att arrangera Nordea/Ecco tour även 2013. Dessutom spelas Annika Invitational Europe här 2013.

Landskrona golfklubb 1929-1933
Golfen har gamla anor i Landskrona. Redan 1929 började man spela golf på Exercisfältet, som militären lämnat 3 år tidigare. En klubb med samma namn som dagens bildades och marken hyrdes av staden på ett femårskontrakt. Men kontraktet förlängdes aldrig, då det visat sig att banan låg för centralt och ställde till olägenheter för grannar. Klubbens kassabehållning skänktes till Helsingkrona golfklubb som startades i Rya 1934.

Nuvarande Landskrona golfklubb
Vår klubb bildades 26/10 1960 och på hösten detta år beslöt stadens drätselkammare att bevilja ett bidrag åt klubben för att uppföra landets första kommunla golfbana strax norr om Borstahusen. Erikstorps Kungsgård, med anor från medeltiden och skänkt till staden 1505 av den danskekungen Hans, blev och är fortfarande centrum för klubben. I den östra flygeln återfinns klubbhuset, medan receptionen delar utrymme med golfmuseet i ett av de gamla stallarna.

Klubbens första tävling genomfördes på den nyanlagda 9-hålsbanan i augusti 1962. Detta år fick klubben också sin första landslagsman i förvärvet från Mölle GK, Johnny Andersson. Johnny tillsammans med klubbens första pro Bruce Grafton, fick äran att försvara klubbens färger när 12-hålsbanan invigdes 1963. Kvällspostens reporter noterade att Johnny stod "för en större sensation då han slog en eagle."

Efter förhandlingar med Svenska Sockerfabriks AB fick klubben tillgång till mark för att bygga en komplett 18-hålsbana. Den invigdes den 15 maj 1969 av ett starkt startfält med Hasse Hedjersson och Sven Tumba bland favoriterna. Tävlingen vanns sensationellt av ynglingen Gunnar Mueller från Lund som senare tillsammans med Landskrona GK:s dåvarande pro Bruce Grafton blev förste svensk på Europatouren.

Sedan 1987 finns det två 18-hålsbanor hos Landskrona GK. Erikstorpsbanan,par 71, ritad av Thure Bruce 1962. Med nya greenområden fr.o.m. säsongen 2008 ritade av Peter Chamberlain och Karl Oscar Seth.
Hildesborgsbanan, par 70, ritad av Åke Persson 1987. Utbyggd till par 70 av Peter Chamberlain och Karl Oskar Seth, öppnar sommaren 2011.