Juniortävlingar

För att alla i Landskrona ska få möjligheten att tävla på sin nivå, ser vi till att finnas på många olika golfserier.

Skandia Cup

SKANDIA CUP - är en av världens största golftävlingar för juniorer. Det är en breddtävling som börjar med klubbkval och avslutas med en riksfinal för de bästa golfspelarna i varje åldersklass. Spelformen är 18 hål slaggolf utan hcp (brutto). De två bästa i varje klass går vidare till gruppkvalet. Tävlingen spelas på fyra nivåer. Tävlingen är indelad i åtta klasser, enligt följande: Pojkar och flickor 13 år och yngre, 14 år, 15 år och 16 år. Speldag: 29 juni 2017. Anmälan gör man på www.golf.se

Vårcupen

Vårcupen spelas som poängbogey över 9 hål. Du spelar en gång/vecka 16-23. Jämna veckor på Hildesborgsbanan & udda veckor på Erikstorpsbanan . Det ända du måste göra är att gå in i shopen och betala 20kr få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Varje vecka kommer det delas ut order of merit poäng så ju fler veckor du deltar desto större chans har du att vinna hela tävlingen.

Sommarlovscupen

Juniorer och knattar med officiellt hcp spelar 9 eller 18 hål slaggolf (väljer själv varje gång när man anmäler) & juniorer och knattar med hcp 37-54 spelar 9 hål slaggolf. Tävlingen spelas torsdagar under sommarlovet. Första omgång spelas 15/6 & sista 10/8 (dock ej under sommarlägret v26 och under golfveckan v30) med första start 09.30 varje spelomgång. Anmälan sker på Min golf eller på vår hemsida www.landskronagk.se under länken tävling senast klockan 9.00 dagen innan aktuell deltävling. Tävlingen lottas och du ser din starttid på Min Golf eller på juniortavlan i kansliet klockan 12.00 dagen innan tävling.  Varje deltävling kostar 20kr i startavgift och betalas i shopen senast 10 minuter innan din starttid där du också får ditt scorekort. Pris till omgånens vinnare i varje klass delas ut. Order of merit där man räknar sina fem bästa ronder finns också och prisutdelning för denna görs på Junioravslutningen i höst.

Höstcupen

Höstcupen spelas som en poängbogeytävling. Du spelar en gång/vecka 33-39. Jämna veckor på Erikstorpsbanan & udda veckor på Hildesborgsbanan . Det enda du måste göra är att gå in i shopen och betala 20kr få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Priser delas ut efter varje omgång. Pristagarna kan hämta ut sina priser i shopen efter det att resultatlistan är klar.

Skåneserien (tidigare Foursomeligan)

Vänder sig till juniorer födda 2004 – 1996. Varje lag består av 6 spelare.
Spelas som gruppspel, semifinal och finalspel.
Spelformen är foursome och bästboll i en fyrboll match över 18 hål med hcp.

Juniortour

Seriespel för juniorer (födda 1996 eller senare) med hcp mellan 3,5 och 15,4. Man spelar fyra omgångar. I varje lag är det fyra spelare. Man spelar 2 singlar på 18 hål brutto (för de spelare med lägsta hcp) och 2 singlar 18 hål netto (för de spelare som har högst hcp). Alla resultat räknas. Tre priser i varje klass samt ett dussin bollar till vinnande lag.

I order of merit (Lagtävlingen) (Om alla lag spelar) ger första plats 8p, andra plats 6p .........och sjunde plats 1p