Välkommen till Erikstorpsbanan

Erikstorpsbanan, byggd 1960, par 71 och ursprungsritad av Thure Bruce är en välkänd och uppskattad park- och seasidebana. Helt nya greenområden med spännande ondulerade greener invigdes 2008, ritade av Peter Chamberlain och Karl Oscar Seth. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs- och Rönneberga backar. Inne i Kungsgårdens park ligger två vackra hål, klubbhus, café och restaurang.

Par
340m
310m

Par
340m
310m

Hålbeskrivning

Hålet spelas som ett svagt dogleg vänster. Från tee sikta rakt mellan bunkrarna för att få bästa inspelsläge mot green.

Fakta om Erisktorpsbanan

Erikstorpsbanan, byggd 1960, par 71 och ursprungsritad av Thure Bruce är en välkänd och uppskattad park- och seasidebana. Helt nya greenområden med spännande ondulerade greener invigdes 2008, ritade av Peter Chamberlain och Karl Oscar Seth. Bildar en treklöver med sex hål i varje blad. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs och Rönneberga backar. Banan tillhör inte de allra svåraste, åtminstone inte från klubbtee, men underskatta den inte. På 17:e ett tufft par 4 och 12:e korthålet längs bäcken, har många fina scorer havererat. Inne i Kungsgårdens park ligger två vackra hål.
Erikstorpsbanan har stått värd för Nordea Tour den senaste 6 åren och under 2013 spelades även ANNIKA Invitational Europe på banan.

Karaktär

Seaside

Stimp

Grässort

Tee

Blandat

Fairway

Blandat

Green

Krypven

Klipphöjder

Tee

Fairway

Green

HEAD GREENKEEPER - Håkan Nilsson

Mitt intresse för golf började i slutet på 70 talet, efter jag slutat med ishockey och fotboll.  Då träffade jag kompisar som spelade golf. De första åren blev väldigt mycket golf, det tog 2 säsonger att ta sig ner till 5 hcp därefter blev det svårare. 1981 fick jag sommarjobb på klubben av Håkan Anderberg (dåvarande greenkeeper nu klubbchef), det var så min karriär började som greenkeeper, efter jag läst in trädgårdslinjen fick jag fast jobb 1985. Därefter har jag utbildat mig efter Svenska Golfförbundets utbildnings stege. 1992 tillträdde jag som headgreenkeeper.

Jag ett stort intresse för golf och mitt arbete där jag strävar efter hålla en hög standard på våra banor. Här är några av mina favoritbanor jag spelat: Valderama (Spanien), Muirfield (Skottland), Torrey Pines (USA), Bluffs Country Club (USA) och i Sverige är det Falsterbo och Barsebäcks GK. En av mina bästa golfrundor var när jag gjorde 18 raka par på Erikstorpsbanan.

BANARKITEKT - Peter Chamberlain

Slope