Landskrona Hickory Club

Välkommen till Landskrona Hickory Club!

Vi i Landskrona Hickory Club har som målsättning att vara en av Sveriges mest aktiva Hickorysektioner. Vi vill ge våra medlemmar möjligheten att spela golf så som det en gång begav sig. Spelet bedrivs med träskaftade klubbor från 1935 eller tidigare, i ursprungligt eller renoverat skick. I anslutning till Landskrona Golfklubb finns även Svenska Golfmuseet där ni kan hitta mycket trevlig information främst om golfens historia i Sverige, men även internationellt.

Spela Hickorygolf med oss?

Spel i Landskrona Hickoryclub är öppen för alla hickory- och golfhistoriskt intresserade spelare oberoende av var man idag har sitt golfklubbsmedlemsskap. Medlemsavgiften för medlemmar i LaGK är 200 kronor/år och berättigar till spel vid alla våra veckoträffar (20 tillfällen), deltagande i matchspelsmästerskap, KM (klubbmästerskap) och några andra aktiviteter vi arrangerar, typ vår populära fixardag. Nya hickoryspelare kan prova på 2 gånger innan medlemsavgift behöver betalas.

För spelare med medlemskap i andra golfklubbar än Landskrona GK erbjuder vi följande två alternativ:

* Hickory Årsgreenfee à 1500:- vilken även ger automatiskt medlemskap i Landskrona Hickory Club och därigenom berättigar till spel i samtliga våra veckotävlingar utan att erlägga seperat greenfee, deltagande i KM inkl. greenfee, deltagande i några andra aktiviteter som vi arrangerar. Man får även rätten att delta i vårt matchspelsmästerskap, dock måste greenfee avgift lösas seperat för de ronder man spelar.

* Att endast delta i våra veckotävlingar. Då betalar man istället per veckotävling 150:- (Medlemmar i Ryas GK 125:-) vilket täcker greenfee för de 9 hålen samt tävlingsavgift. Ens resultat registreras dock inte i säsongstävlingarna, för detta krävs separat medlemskap i Landskrona Hickory Club och då erhålles också rätten att delta i KM likt vad som ingår i Hickory Årsgreenfee.

Veckoträffar

I år planerar vi spela måndagar (ännu ej bekräftat) med första start kl. 18:00. Första tillfället blir då den 23 april och sista omgången den 10 september (uppehåll golfveckan v.30). Vid veckoträffen spelar vi en 9-hålstävling, där vi växlar mellan att spela första samt sista nio hålen på vår hickorybana. Bansträckningen på Hildesborg är anpassad för Hickory, med eget scorekort. Vi spelar med Hcp avrundat till heltal och utan slope.

Tävlingar

Över hela säsongen spelas två skilda tävlingar (baserade på ens resultat från veckoträffarna):
* Grafton-pokalen som tillfaller den spelare som har lägst nettoscore från sina tio bästa veckoresultat.
* Ture Bruce-priset som tillfaller den spelare med lägst eclecticresultat (bästa resultat på varje hål från säsongen) minus officiellt hcp vid säsongsstarten.

Andra aktiviteter

* Hickoryverkstad - Söndagen den 4 mars 2018 arrangerar vi hickoryverkstad i verkstaden ute i Rönneberga. Där finns det möjlighet att få råd och hjälp med enklare renoveringen av sina klubbor. Mer detaljerad info hittar ni på vår facebook sida på följande LÄNK.

* Informationsträff, startupp och prova på med 18-hålsrunda arrangeras den 22:e april. Mer detaljerad information hittar ni på vår facebook sida på följande LÄNK.
Vi informerar om hickorygolf, vilken utrustning som behövs och om sektionens planer för säsongen.

* Matchspelsmästerskap spelas med start i maj och final mot slutet av september.

* KM/Klubbmästerskap spelas den 29:e september i samband med säsongsavslutningen. Mästerskapet indelas i två klasser, Senior och Veteran. Guldmedalj för bästa bruttoresultat, silver för bästa nettoresultat i respektive klass.

LANDSKRONA HICKORY CHALLENGE:
18 håls öppen inbjudningstävling som i år ingår i Southern Hickory Tour (SHT) och spelas lördagen den 12:e maj. Seperat inbjudan kommer.

Prova på!
För den som vill känna hur det är att spela som Old Tom Morris gjorde går det att hyra klubbor för 100 kr/set i samband med deltagande i någon av våra veckoträffar. Första gången fritt! Kontakta någon av oss för mer info.

Välkomna!
Landskrona Hickory Club