Information kring tävlingar

Damernas Shootout 2018

Vilken kväll det blev och vilken underhållning. På bilden ser ni startteamet som bestod av (från vänster) Sylvia, Lena, Eva EF, Eva MW, Kerstin, Barbro, Ingegerd, Monica, Anna och Viveka.

Vår vackra green på femman.

Kerstin laddar för inspel.

Tre glada vinnare.

Kerstin Lundgren etta, Monica Sjöberg trea och Barbro Nihlstorp tvåa.

Reglerna kring Irish Greensome som vi spelar den 18 juli.

Par 4 och 5 hål:

Båda spelarna i laget slår ut varsin boll och slår därefter ett slag på partnerns boll. Laget väljer sedan en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen.

Par 3 hål:

Båda spelarna i laget slår ut varsin boll men väljer sedan direkt en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen.

Provisorisk boll:

Om båda bollarna kan vara förlorade utanför vattenhinder eller Out of Bounds får sidan välja en spelare som ska spela en provisorisk boll.

Hittas sedan ingen av bollarna så är den provisoriska bollen i spel och den som inte slog den provisoriska bollen fortsätter spela bollen.

Hittas en av bollarna så är den provisoriska bollen borta och den hittade bollen är i spel och den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag.

Hittas båda bollarna är den provisoriska bollen borta och ni väljer vilken boll ni skall fortsätta med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag.

Provisorisk boll från tee eller annan boll satt i spel från tee ska spelas från den tee, varifrån den ursprungliga bollen spelades.